PartitorTM is een initiatief van SEMU, de Belgische Muziekuitgeversorganisatie.

SEMU cvba beheert de kopieerrechten van muziekpartituren voor de Belgische muziekuitgevers. Houders van een SEMU-licentie zijn gerechtigd om bladmuziek te kopiëren en te laten gebruiken door leden van hun organisatie, mits zij de aankoop van een originele uitgave kunnen voorleggen.

SEMU beheert nu ook de digitale partiturenbibliotheek Partitor. Via Partitor is het mogelijk een digitaal bestand aan te kopen en te downloaden. Dit bestand geldt als originele partituur zoals bedoeld in de bestaande SEMU-licentie.

Voor al uw vragen en inlichtingen neemt u gerust contact op met :
SEMU cvba
Oude Molenstraat 27
B-9170 De Klinge
Tel. +32 3 296 33 67
Fax +32 3 288 52 42
email

Ik heb een licentie, wat nu?
U krijgt van ons een gebruikersnaam en een paswoord ter beschikking. Tevens krijgt u een certificaat waarmee u de gedownloade partituren kunt openen. U kan dit certificaat slechts op één computer installeren!  Vervolgens kunt u naar believen bladeren, kiezen en selecteren
uit de catalogus en uiteindelijk de gekozen werken downloaden.

Wat kost dit? 
Behalve een jaarlijks licentiebedrag, dat afhangt van de aard en grootte van uw instelling of organisatie, betaalt u tevens een (gering) bedrag per effectieve download. 2 maal per jaar (eind juni en eind december) ontvangt u hiervoor de bijhorende factuur.
a.    naar de tarievenlijst
b.    Partitor bevat ook duizenden publieke domeinwerken die volledig gratis ter beschikking staan.